Team Academy, framtidens utbildning!

Value Hub – A team Academy for a Network Age

Value Hubs utgår ifrån Team Academys ”Learning by Doing” process. Team Academy utvecklades i Finland för 25 år sedan som en entreprenörskapsutbilning för ”teams” som de kallar för ”Teampreneurship”. Metoden är så framgångsrik att de idag finns i 12 länder med mer än 10 000 användare. Då vi måste göra nytt eller göra om är entreprenörskapet och intraprenörskapet ett måste, vilket gör att de ligger rätt i tiden.

 

System teori och nätverkslärande

Idag behöver vi skapa agila verksamheter med team som är självlärande och självgående. Samtidigt så behöver de följa målsättningen inom företaget. I den snabba förändringen som vi verkar i så krävs uppdateringar av ny kunskap allt som tar tid från övriga verksamheten. Vi kan inte separera lärandet från arbetet utan arbetet skall driva lärandet. Samtidigt kan inget lärande ske utan reflektion och i grupp är den som starkast, om vi får tid till det.

Så hur kan vi infoga detta i vardagen utan att förlora allt för mycket tid? 1 dag/mån är Value Hubs utbildning på men kursen är satt till 3dgr/kvartal under 15 månader.

 

Peter Senge

Peter Senge är en amerikansk systemvetenskapsman som är docent vid MIT Sloan School of Management, medfakultet vid New England Complex Systems Institute och grundaren av Society for Organizational Learning. Han är även författaren av böckerna: The fifth discipline, Dance of change, Schools that learn, the necessary revolution och flera andra.

Senge, kallar Team Academy för ”The future of management education”, i denna video från Team Academys 15 års jubileum så beskriver han varför han anser det.

https://youtu.be/qegtAuPLyEY